Posjetite nas na Porečkoj tržnici svakodnevno u otvorenom dijelu
Svakodnevno svježe povrće i drugi naši proizvodi. Za narudžbe slobodno nas kontaktirajte.
Kako je sve počelo?
Početkom prošlog stoljeća moj nono Petar trbuhom za kruhom iz Motovuna dolazi u tada malo selo Fuškulin –Foscolino. Prvo radi kao nadničar, a nedugo zatim upoznaje Mariju Ferlič s kojom stvara obitelj. Počinje kupovati komad po komad zemlje i na škrtoj crvenoj zemlji počinje saditi lozu po lozu, maslinu po maslinu i svojim radom prehraniti i odgojiti 8 djece. Kako su godine prolazile tradiciju su nastavila i dvojica sinova. Jedan od njih, moj otac Petar 1968. stvara svoju obitelj, 1971. kreće u stočarstvo i proizvodnju svježeg kravljeg sira koji se kroz narednih 40 godina skoro svakodnevno prodaje na porečkoj tržnici. Kako se u Istri počeo razvijati turizam i potražnja za svježim domaćim proizvodima raste, tako se kretalo u proizvodnju raznog povrća, voća….
Krajem 90. godine podižem mali rasadnik i plastenik na 500m2 i počinjem sa sadnjom maslina na oko 3 hektara. Danas proizvodim povrće tijekom cijele godine u plasteniku i na otvorenom na cca 1,5 Ha. Tu su i sortna ekstra djevičanska maslinova ulja okrunjena zlatom.
Plan za budućnost je otvoriti malu konobu za degustaciju i prodaju ulja na vlastitom gospodarstvu u sklopu kojega će biti i nekoliko apartmana.
Maslinarstvo
Ponosni smo na naš maslinik od 800 stabala maslina iz kojih proizvodimo Ekstra djevičansko maslinovo ulje čiju kvalitetu svake godine dokazujemo mnogovrojnim nagradama i priznanjima ostvarenim na raznim manifestacijama diljem hrvatske.
Masline konzervirane na domaći način „Istarska ulika Bartolić“ je također naš proizvod dobiven ročnim branjem ploda masline , te spojem nekoliko starih recepta , dodatkom autohtonih začina kao što su češnjak, ružmarin, lovor,….. za konzerviranje se koristi kamena sol…Dokaz kvalitete : Šampion „Omiš 2017, zlatna medalja „ Intrada Split 2017“, Vice šampion „Omiš 2018“
Uzgoj povrća
Danas proizvodimo povrče tijekom cijele godine u plasteniku i na otvorenom na cca 1.5 ha.
Naša filozofija proizvodnje sezonskog povrća je spoj tradicionalnog i modernog. Povrće se proizvodi tijekom cijele godine na 500 m2 zaštićenog prostora i 15000 m2 na otvorenom. Povrće se sadi na crnoj foliji i navodnjava sistemom kap na kap izvorskom vodom. Zaštitna sredstva se minimalno koriste i to isključivo ako je nužno potrebno!
HERBICIDI se NE koriste!
JEDITE SVAKI DAN FINO SVJEŽE DOMAĆE POVRĆE UBRANO BAŠ ZA VAS.
Presadnice i sadnice
Tijekom 4 i 5 mjeseca nude se kvalitetne presadnice paprike, više vrsta rajčice, krastavaca, peršina, celera, batata, kiwana, a tijekom cijelog ljeta sadnice začinskog bilja, paulovnije, ceanothus, pasiflore, slatkog pelina, te raznog rezanog začinskog bilja.
Ovo su sve proizvodi iz naše kampanje koje možete naručiti kod nas
Paprika babura
Rog paprika
Zelena paprika
Krastavac
Rajčica
Cherri rajčica
Celer
Peršin
Mladi luk
Rokula
Razne vrste salata
Crveni radič
Ljuti feferoni
Dinje
Lubenice
Tikvice
Kupus
Raštika
Kelj
Brokula
Karfiol
Kelj pupčar
Poriluk
Blitva
Matovilac
Batat
Kiwano
Goji bobice
Patišon tikvice
Patlidžan
Koromač
Ružmarin
Lavanda
Bosiljak
Kadulja
Menta
Origano
Lovor
Ruda
Limunska trava (erba luiga)
Stevia
Bamija
Kopar
Kamilica
Paulovnija (kinesko brzo-rastuće drvo)
Nagrade
Pogledajte neke od osvojenih nagrada i priznanja
Iz medija
Poslušajte emisiju Radio Istre u kojoj Silvano predstavlja svoe gospodarstvo
Pogledajte članke o nama u uvaženom poljoprivrednom web portalu Agroklub
Kontaktirajte nas
Kontakt podaci
Možete nas pronaći i na slijedećim lokacijama
Tržnica Poreč-Parenzo: dnevno: 07:00 – 12:50
Tržnica Veruda Pula / tjedno: ponedjeljak i petak 15:00 – 17:00