Posjetite nas na Porečkoj tržnici svakodnevno u otvorenom dijelu
Svakodnevno svježe povrće i drugi naši proizvodi. Za narudžbe slobodno nas kontaktirajte.
Kako je sve počelo?
Početkom prošlog stoljeća moj nono Petar trbuhom za kruhom iz Motovuna dolazi u tada malo selo Fuškulin –Foscolino… prvo radi kao nadnicar a nedugo zatim upoznaje Mariju Ferlič s kojom stvara obitelj, počinje kupovat komad po komad zemlje i na škrtoj crvenoj zemlji počinje sadit lozu po lozu, maslinu po maslinu i svojim radom prehranit i odgojit 8 djece…. Kako su godine prolazile tradicija su nastavili i dvojca sinova. Jedan od njih moj otac Petar 1968 stvara svoju obitelj , 1971 kreče u stočarstvo i proizvodnju svježeg kravljeg sira kojega se kroz narednih 40 godina skoro po svakodnevno prodaje na Porečkoj tržnici. Kako se u istri počeo razvijati turizam i potražnja za svježim domaćim proizvodima rasla tako se kretalo u proizvodnju raznog povrća , voća….
Krajem 90. God podižem mali rasadnik i plastenik na 500 m2 i počinjem sa sadnjom maslina na oko 3 hektara. Tako da danas proizvodim povrče tijekom cijele godine u plasteniku i na otvorenom na cca 1.5 ha. Tu su i sortna ekstra djevičanska maslinova ulja okrunjena zlatom.
Planovi za budućnost su otvoriti malu konobu za degustaciju i prodaju ulja na vlastitom gospodarstvu u sklopu kojega će biti i par apartmana.
Olive
L’olio extravergine di oliva“ BARTOLIĆ“ si presenta di un bel colore verde dorato, all’olfatto si apre avvolgente ed elegante, ampio e fine con sentori di erba fresca falciata e dal gusto appena piccante. E’ un olio particolarmente adatto ad esaltare i sapori tipici della cucina mediterranea come il pesce, le insalate, la carne ed i funghi. La lavorazione delle olive raccolte nel proprio uliveto distante 7km da Parezno e 4km dal mare avviene con sistema a ciclo continuo integrale a freddo, che garantisce e valorizza le caratteristiche organolettiche dell’olio.
Medaglie d’oro : „Omiš 2016“ , „Split 2016“, „Omiš 2017“, „Crassiza 2017“, „Vodice 2017“, „Omiš 2018“, „ Crassiza 2018“…….
Portate con voi una parte della ricchezza dei sapori istriani !!!!!
Verdure
Danas proizvodimo povrče tijekom cijele godine u plasteniku i na otvorenom na cca 1.5 ha.
Naša filozofija proizvodnje sezonskog povrća je spoj tradicionalnog i modernog. Povrće se proizvodi tijekom cijele godine na 500 m2 zaštićenog prostora i 15000 m2 na otvorenom. Povrće se sadi na crnoj foliji i navodnjava sistemom kap na kap izvorskom vodom. Zaštitna sredstva se minimalno koriste i to isključivo ako je nužno potrebno!
HERBICIDI se NE koriste!
JEDITE SVAKI DAN FINO SVJEŽE DOMAĆE POVRĆE UBRANO BAŠ ZA VAS.
Presadnice i sadnice
Tijekom 4 i 5 mjeseca nude se kvalitetne presadnice paprike, više vrsta rajčice, krastavaca, peršina, celera, batata, kiwana, a tijekom cijelog ljeta sadnice začinskog bilja, paulovnije, ceanothus, pasiflore, slatkog pelina, te raznog rezanog začinskog bilja.
Ovo su sve proizvodi iz naše kampanje koje možete naručiti kod nas
Paprika babura
Rog paprika
Zelena paprika
Krastavac
Rajčica
Cherri rajčica
Celer
Peršin
Mladi luk
Rokula
Razne vrste salata
Crveni radič
Ljuti feferoni
Dinje
Lubenice
Tikvice
Kupus
Raštika
Kelj
Brokula
Karfiol
Kelj pupčar
Poriluk
Blitva
Matovilac
Batat
Kiwano
Goji bobice
Patišon tikvice
Patlidžan
Koromač
Ružmarin
Lavanda
Bosiljak
Kadulja
Menta
Origano
Lovor
Ruda
Limunska trava (erba luiga)
Stevia
Bamija
Kopar
Kamilica
Paulovnija (kinesko brzo-rastuće drvo)
Nagrade
Pogledajte neke od osvojenih nagrada i priznanja
Iz medija
Poslušajte emisiju Radio Istre u kojoj Silvano predstavlja svoe gospodarstvo
Pogledajte članke o nama u uvaženom poljoprivrednom web portalu Agroklub
Contatto
Contatto
Puoi trovarci nei seguenti luoghi
Mercato Poreč-Parenzo: giornaliero 07:00 – 12:50
Mercato Veruda Pula-Pola: Lunedi e Venerdi 15:00 – 17:00