Posjetite nas na Porečkoj tržnici svakodnevno u otvorenom dijelu
Svakodnevno svježe povrće i drugi naši proizvodi. Za narudžbe slobodno nas kontaktirajte.
Kako je sve počelo?
Početkom prošlog stoljeća moj nono Petar trbuhom za kruhom iz Motovuna dolazi u tada malo selo Fuškulin –Foscolino… prvo radi kao nadnicar a nedugo zatim upoznaje Mariju Ferlič s kojom stvara obitelj, počinje kupovat komad po komad zemlje i na škrtoj crvenoj zemlji počinje sadit lozu po lozu, maslinu po maslinu i svojim radom prehranit i odgojit 8 djece…. Kako su godine prolazile tradicija su nastavili i dvojca sinova. Jedan od njih moj otac Petar 1968 stvara svoju obitelj , 1971 kreče u stočarstvo i proizvodnju svježeg kravljeg sira kojega se kroz narednih 40 godina skoro po svakodnevno prodaje na Porečkoj tržnici. Kako se u istri počeo razvijati turizam i potražnja za svježim domaćim proizvodima rasla tako se kretalo u proizvodnju raznog povrća , voća….
Krajem 90. God podižem mali rasadnik i plastenik na 500 m2 i počinjem sa sadnjom maslina na oko 3 hektara. Tako da danas proizvodim povrče tijekom cijele godine u plasteniku i na otvorenom na cca 1.5 ha. Tu su i sortna ekstra djevičanska maslinova ulja okrunjena zlatom.
Planovi za budućnost su otvoriti malu konobu za degustaciju i prodaju ulja na vlastitom gospodarstvu u sklopu kojega će biti i par apartmana.
Оливковое масло экстра-класса
Это оливковое масло экстра-класса получается путем холодного отжима свежесобранных маслин на собственных плантациях, удаленных от Пореча на 7км и на 4км от моря.
Оливковое масло экстра-класса «БАРТОЛИЧ»/„ BARTOLIĆ“ зелено-желтого цвета, обладает интенсивным запахом оливок и свежескошенной травы. Вкус масла умеренно горький, интенсивно пикантный и немного пряный. Является отличным дополнением к зеленому салату и сырам, идеально к подходит запеченному мясу и рыбе на углях, а также обязательной приправой для грибов и моллюсков, которым придает непередаваемый вкус.
Оливковое масло «Бартолич» получило золотую медаль и свидетельство «Сплит 2016», «Сплит 2017» и «Сплит 2018». Возьмите с собой кусочек богатства вкуса Истрии!!!
Uzgoj povrća
Danas proizvodimo povrče tijekom cijele godine u plasteniku i na otvorenom na cca 1.5 ha.
Naša filozofija proizvodnje sezonskog povrća je spoj tradicionalnog i modernog. Povrće se proizvodi tijekom cijele godine na 500 m2 zaštićenog prostora i 15000 m2 na otvorenom. Povrće se sadi na crnoj foliji i navodnjava sistemom kap na kap izvorskom vodom. Zaštitna sredstva se minimalno koriste i to isključivo ako je nužno potrebno!
HERBICIDI se NE koriste!
JEDITE SVAKI DAN FINO SVJEŽE DOMAĆE POVRĆE UBRANO BAŠ ZA VAS.
Presadnice i sadnice
Tijekom 4 i 5 mjeseca nude se kvalitetne presadnice paprike, više vrsta rajčice, krastavaca, peršina, celera, batata, kiwana, a tijekom cijelog ljeta sadnice začinskog bilja, paulovnije, ceanothus, pasiflore, slatkog pelina, te raznog rezanog začinskog bilja.
Ovo su sve proizvodi iz naše kampanje koje možete naručiti kod nas
Paprika babura
Rog paprika
Zelena paprika
Krastavac
Rajčica
Cherri rajčica
Celer
Peršin
Mladi luk
Rokula
Razne vrste salata
Crveni radič
Ljuti feferoni
Dinje
Lubenice
Tikvice
Kupus
Raštika
Kelj
Brokula
Karfiol
Kelj pupčar
Poriluk
Blitva
Matovilac
Batat
Kiwano
Goji bobice
Patišon tikvice
Patlidžan
Koromač
Ružmarin
Lavanda
Bosiljak
Kadulja
Menta
Origano
Lovor
Ruda
Limunska trava (erba luiga)
Stevia
Bamija
Kopar
Kamilica
Paulovnija (kinesko brzo-rastuće drvo)
Nagrade
Pogledajte neke od osvojenih nagrada i priznanja
Iz medija
Poslušajte emisiju Radio Istre u kojoj Silvano predstavlja svoe gospodarstvo
Pogledajte članke o nama u uvaženom poljoprivrednom web portalu Agroklub
Свяжитесь с нами
контакт
Вы можете найти нас в следующих местах
Tržnica Poreč-Parenzo / dnevno (07:00 — 12:50)Tržnica Veruda Pula / tjedno Ponedjeljak i Petak (15:00 — 17:00)